Gemeente Simpelveld met haar 11.000 inwoners heeft bijna elke week en weekends wat te bieden op culturele en/of sportieve vlak. De gemeente bestaat uit drie grote kernen, te weten Bocholtz, Huls en Simpelveld zelf. De gemeente Simpelveld ligt aan de rand van Parkstad en begin van het Heuvelland. Het wordt ook wel 'het Poort van Mergelland' genoemd.
Dagelijks kunnen diverse evenementen worden toegevoegd die bij de redactie bekend worden gemaakt. Het betreft vooral evenementen die in de gemeente Simpelveld zelf plaatsvinden. Om een evenement of nieuws aan te melden wordt verwezen naar de pagina 'contact'.

Op toeristische vlak heeft Simpelveld heel wat te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het miljoenenlijntje met haar diverse stoomtreinen, wandelpaden door het heuvellandschap, sarcofaag uit de Romeinse tijd, oude hoeves zoals de Bongard, Scholtissenhof, Overhuizen etc.

Het logo is een ontwerp van Roy Jorissen, herkenbaar zijn de kerken van Simpelveld en Bocholtz, de stoomtrein, de heuvels en het uiteraard het gemeentewapen.

Beide kernen, Bocholtz en Simpelveld, hebben een eigen verenigingsraad. Geregeld komt het voor dat beide kernen tegelijk een klein of een groot evenement op dezelfde dag hebben. Deze site kan misschien een oplossing bieden dat mensen straks geen keuze hoeven te maken naar welk evenement ze willen. Soms kan het niet anders, maar het kan misschien een oplossing zijn voor verenigingen die willen rekening houden met andere activiteiten.

De redactie

TMdesign
Drukkerij TMdesign
Irmstraat 7, Simpelveld
www.tmdesign.nl

Troebadoer
Weekblad Troebadoer
Adverteren of info kan via
info@weekbladtroebadoer.nl

OudZumpelveld1
Partycentrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23, Simpelveld

 
 

Weekblad Troebadoer is
v.a. nu digitaal te volgen via
www.weekbladtroebadoer.nl